QUI SOM ? QUE VOLEM ?

La meva foto
Ens vam animar a crear UNITS PER SILS, per a oferir un aire Fresc i Proper . Son temps complicats, i per tant, ara el que fa falta és unir-nos per poder fer front a la situació actual.. Volem una política propera al poble, amb la transparència que es mereix, fugint de les baralles i les lluites pel poder , actuant sempre amb el màxim respecte. A Units per Sils volem donar cabuda a tothom, amb els seus pensaments i la seva ideologia, nosaltres volem unir. Escollim abraçar l'esperança , fugim de la desil·lusió i de la por. Tots podem aportar un granet de sorre per anar construint un Sils Millor i amb la qualitat de vida que es mereix. Creiem en una política de valors, i del diàleg. Units farem un poble millor

Cercar en aquest blog

dijous, 30 de juny del 2011

D'UPS EN EL PLE DEL 28/06/2011 RETRIBUCIONS

ORDRE DEL DIA

Estructura orgànica de la corporació.
Un govern ha de ser fort, i sobre tot ha de prestar dedicació per tal de dessemvolupar-la amb agilitat. Ara més que mai, calen governs que obrin les portes a la unitat, a treballar conjuntament per el benefici del municipi. 
Tot ila seva majoria absoluta, podrien haber comptat amb altres formacions per tal de treballar amb bloc com han fet altres ajuntaments de la comarca selvatana,  tot i les seves majories, han aprofitat les dedicacions de les altres formacions.  Un exemple a seguir de bona unitat.
A Sils sóm diferents ….... El govern no té dedicació ni total ni parcial a
exepció de 2 regidors, que han optat per una dedicació de 20 hores a la
setmana. Així es desemvolupará una tasca al Municipi ?
Les feines ben fetes tenen un bon resultat per el Municipi.
Les mal gestionades són perjudicials per el conjunt del poble i a llarg termini
pasan factura al govern.

Votarem en contra  no estem d'acord amb les poques hores
de dedicació.

Periodicitat de sessions de Ple.
Estem d'acord en que es realitzin de forma bimensual,, per tal d'evitar costos
innecesaris al consistori. Però esperem que els plens extraordinaris, es realitzin només en casos d'alta urgència, ja que no es pot tornar a repetir el cost que va supossar els dos ultims plens extraordinaris i les dos comissions informatives del dia 9 de Juny retribucions per 2 comissions 4000 € 2 plens 4400 €    total de despessa Municipal per 2 plens 8,400 €.

Votarem a favor, de realitzar els plens bimensulment.

Creació, composició i periodicitat de les comissions Informatives Permanents i la comissió especial de comptes.
En aquest punt ens sorpren que l'equip de govern només hagi comptat amb un grup de l'oposició AMS per tal de formar part de consells Municipals i no hagin convidat a la resta de grups.
Tampoc veiem correcte ni coherent que hagin regidors que pertanyin a més d'un  consell Municipal.
Respecte a les messes de contractació, el grup Units per Sils sol.licitem que puguin formar part totes les formacions que ho desitgin per tal de garantir la màxima transparència en els procediments de contractació.
En aquest punt volem afegir que el pasat 20 de juny és va entrar instància amb registre d'entrada 2147, en la és sol·licita revisió del procediment i els criteris seguits per a l'atorgament  de les 9 places del pla ocupacional i un informe dels serveis socials la qual va formar part de la mesa.
Ens agradaria saber i a petició de diferents veins dels Municipi, quan rebrem aquesta informació

Per tal votarem en contra

Constitució dels grups polítics
Constituir tots els grups polítics de la corporació 
Votarem a favor

Nomenament del tresorer de la corporació

Votarem a favor

Nomenament de representants de la Corporació als órgans               col.legiats municipals

Nomenament de tots els portaveus dels grups per tal de formar part de les juntes i comissions
Votarem a favor,


Aprovació retribucions – indemnitzacions assistència membres

El més coherent per tal d'abaratir la despessa Municipal és la reducció de salaris d'electes. El nostre grup UNITS PER SILS vam proposar en el nostre programa, que els salaris havien de equiparar-se a la realitat actual i sobre tot en funció a les seves dedicacions.
Veien les atribucions que el govern vol aprovar, no podem estar d'acord.
Nomenament de 4 tinents d'alcaldia dos dels quals  queden fora per tant cal assignar 2 dedicacions parcials amb salari. Feta la Llei feta la trampa.
Per començar 900 € per dedicació partida (flexible ) diu l'alcalde, creiem que   no es equitatiu a la realitat salarial. Aquest import és el que correspon a una jornada de 40 hores setmanals per la gran majoria de ciutadans.
Pel que fa a les indemnitzacions per asistencies observem el següent :
Asistències als plens President 300 € Regidors 100 €
I ha una Reducció del 25% per la presidència i 50% als regidors.
Juntes de govern continuará igual presidència  275 €  i 175 € regidors
no hi ha reducció per el govern, és a dir les juntes de govern tindrán
un cost de 1325 € cada dos setmanes i Si es realitzen setmanalment
suposará un cost de 5,300 € mensuals. S'afirma en el ple que son setmanals.
Comissions Informatives Presidéncia 175 € Regidors 75 €.
la presidéncia es retalla un 30 % i als regidors un 50 %
Messes de contractació Presidència 200 € Regidors 130 €.
No és rebaixa
Juntes de portaveus Presidència 250 € Regidors 150 €
Tampoc hi ha reducció.

No trobem que les retribucions siguin adequades a la realitat actual i
s'hauria de rebaixar totes les comissions i assistències. Tampoc podem entendre que la presidència es rebaixi tant sols un 25% i als regidors un 50 % 
Per tant observem que només es contempla rebaixa per a l'oposició.
De totes maneres reiterem que son quantitats molt elevades per la poca dedicació que destina l'alcalde al servei del municipi i dels seus ciutadans.

Sugerim que la presidéncia doni un bon exemple i col.labori en la reducció de despesa i es rebaixi el mateix percentatge, per el benefici de l'economia Municipal, i és redueixin també les indemnitzacions.de les Juntes de govern, messes de contractació i juntes de portaveus.
Recordin que tenim un Deute a 31/12/2010: 2.201.000 € 550 € per habitant


Càrregs  

Alcaldia - Martí Nogué 
1r Tinent d’alcalde – Joan Cot  
2nTinent d'alcalde - Andreu Arredondo
3r Tinent d'alcalde -  Mª Josep López Ruiz, 
4rt Tinent d'alcalde - Mª Merce Pascual
Dedicació parcial flexible Carles Taberner i Mª Dolores Jurado 



NOTA DE PREMSA

Units per Sils reclama més austeritat en salaris e indemnitzacions en el ple

El grup de l'oposició Units per Sils – UPS durant el ple d'avui ha reclamat més retallades i a votat en contra com la resta de grups de l'oposició a la proposta del govern en salaris e indemnitzacions , per considerar que representa un increment en les despeses Municipals, cosa greu tenint en compte que a data 31/12/2010 el consistori de Sils té un deute de 2,201,000 euros. A més els regidors del govern que més temps dedicaran són 2 dels 7, que han optat per dedicació parcial de 20 hores setmanals, ( flexibles ), per la qual la seva retribució serà de 900 € mensuals.
Només el cost de juntes de governdels 5 membres i els 2 salaris representarán una despessa de 5.700 € al mes.
Per tant, lluny de reduir-se els costos “ OBJECTIU MANIFEST PER L'ALCALDE “ creiem que anualment les despesses serán incrementades en aquesta partida.
En aquesta mateixa linea el grup UNITS PER SILS ha reclamat al govern una reducció de totes les indemnitzacions en totes les comissions. Per la qual la regidora Margarita Montes ha sugerit a l'alcalde que doni un bon exemple i col.labori més en la reducció de despessa i es rebaixi el mateix percentatge, per el benefici de l'economia Municipal, i és reduexin també les indemnitzacions de les Juntes de govern, messes de contractació i juntes de portaveus.