QUI SOM ? QUE VOLEM ?

La meva foto
Ens vam animar a crear UNITS PER SILS, per a oferir un aire Fresc i Proper . Son temps complicats, i per tant, ara el que fa falta és unir-nos per poder fer front a la situació actual.. Volem una política propera al poble, amb la transparència que es mereix, fugint de les baralles i les lluites pel poder , actuant sempre amb el màxim respecte. A Units per Sils volem donar cabuda a tothom, amb els seus pensaments i la seva ideologia, nosaltres volem unir. Escollim abraçar l'esperança , fugim de la desil·lusió i de la por. Tots podem aportar un granet de sorre per anar construint un Sils Millor i amb la qualitat de vida que es mereix. Creiem en una política de valors, i del diàleg. Units farem un poble millor

Cercar en aquest blog

dijous, 27 d’octubre del 2011

Sils apuja l´aigua un 8% al nucli, un 6% a Vallcanera i la congela a les Comes Els grups de l'oposició carreguen contra el govern d'IdS per la pujada d'un 5% de la majoria d'ordenances

Diari de Girona
E.BATLLE | SILS 
L'Ajuntament de Sils ha decidit apujar la taxa de l'aigua de cara a l'any vinent. En concret, s'incrementa en un 8% al nucli de Sils i en canvi a la urbanització de Vallcanera Parck la pujada és de prop del 6% i, finalment, a la zona de les Comes es congela la taxa.
L'alcalde de Sils va explicar que la quantitat és diferent en cada àrea ja que hi ha empreses subministradores diferents al nucli de les urbanitzacions i que segons l'estudi de costos "se'ns diu que hi ha en zones que no cal com les Comes i d'altres sí, perquè no s'havia apujat feia temps la taxa". I va ressaltar que a més es deu al fet que en les urbanitzacions al seu dia els veïns van arribar a uns acords amb la companyia subminisrtadora diferent.
Aquesta taxa no és l'única que s'apuja de cara el 2012 i que va generar ahir crítiques dels grups de l'oposició al ple sinó que també s'incrementa el preu de la llar d'infants en un 5% a causa de la retallada de la Generalitat de 200 euros per nen de l'ajut. Es passa dels 123 euros als 150 euros que s'hauran d'abonar a partir del gener. A banda d'aquestes taxes, la resta d'ordenances s'apugen un 5% com l'IBI i les escombraries. En canvi l'imposts de construccions (ICIO) i l'IAE es congelen.
Les ordenances fiscals per al 2012 es van aprovar gràcies al fet que el grup d'IdS té majoria absoluta, però quatre grups de l'oposició (CiU, AMS, PP i UPS) van votar-hi en contra perquè creuen innecessària una pujada del 5 per cent en la majoria d'impostos, i per això els grups van reclamar al govern que es congelessin els tributs, o si s'han d'apujar, que s'agafi l'IPC com a referència (3%).

La portaveu d'AMS plega
Per altra banda, la cap d'AMS Maria Josep López va presentar la seva renúncia al càrrec i va dir que ho feia per motius personals. La substituirà el número quatre a les municipals, Manel Estany.



http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/10/27/sils-apuja-laigua-8-al-nucli-6-vallcanera-congela-comes/525133.html