QUI SOM ? QUE VOLEM ?

La meva foto
Ens vam animar a crear UNITS PER SILS, per a oferir un aire Fresc i Proper . Son temps complicats, i per tant, ara el que fa falta és unir-nos per poder fer front a la situació actual.. Volem una política propera al poble, amb la transparència que es mereix, fugint de les baralles i les lluites pel poder , actuant sempre amb el màxim respecte. A Units per Sils volem donar cabuda a tothom, amb els seus pensaments i la seva ideologia, nosaltres volem unir. Escollim abraçar l'esperança , fugim de la desil·lusió i de la por. Tots podem aportar un granet de sorre per anar construint un Sils Millor i amb la qualitat de vida que es mereix. Creiem en una política de valors, i del diàleg. Units farem un poble millor

Cercar en aquest blog

dijous, 27 d’octubre del 2011

UPS VOTA EN CONTRA DE LES ORDENANCES FISCALS DEL 2012

Davant la proposta del grup de govern Ids-PSC, respecte el punt d'apujar les taxes municipals per el 2012, el nostre grup UPS, hem votat en contra de la mateixa manera que ho han fet la resta de grups de l'oposició.
El nostre posicionament és el de mostrar solidaritat amb les persones i famílies que estan cada cop més ofegades per la crisi soci económica, que lluny d'acabar s'allarga de manera indefinida, augmentant dia a dia, la sensació d'incertesa i fragilitat.
És a dir, cada cop hi ha més aturats, menys subvencions i menys recursos propis o familiars per tirar endavant.
En aquest context el govern municipal independent- socialista de Sils lluny de donar solucions a aquest problema, el que fa és pujar els imports, segons diuen, per garantir la qualitat dels serveis i després d'haver esgotat altres opcions, tals com mesures de contenció de personal, bens immobles i subministrament, per tal d'eixugar el dèficit i compensar la reducció de la pressió fiscal.
A continuació detallem un resum de les intervencions del Ple Extraordinari celebrat el dia 26 d'octubre del 2011.


En obrir-se el torn de paraules als grups de l'oposició, respecte al punt de la Modificació de les ordenances fiscals per el exercici 2012, 
la nostra regidora Marga Montes, comença la seva intervenció fent incís de la greu situació econòmica i que aquest fet dificultarà molt més que les famílies puguin afrontar folgadament els seus pagaments. També fa esmena que cada cop hi han més aturats, les subvencions han estat reduïdes per l'administració i la recent retirada del serveis, tals com les urgències nocturnes. 
Formula una pregunta dient que els agradaria que els informin del índex de les taxes impagades del últim exercici, ja que creiem que amb una pujada augmentaran els impagats, i aquest fet també perjudica als Ajuntaments.
També es qüestiona la proposta de la pujada de les taxes, la qual dades del govern serà de manera genèrica del voltant del 5%.
La nostra regidora junt amb la resta de grups de l'oposició demana una pujada no superior al IPC 3,1%, i només en aquelles taxes que ho requereixin, inclús el nostre grup UPS ha proposat una congelació de les taxes.
D'altra banda la regidora Marga Montes, recorda arreglar  el deute dels Ajuntaments locals per males gestions o per despeses incontrolades " és cosa del govern " i NO DE LES BUTXAQUES DELS CIUTADANS, que no s'han d'ofegar amb més taxes.


La nostra regidora sol-licita a  l'Ajuntament a través d'una instància, se li faciliti còpia sencera de les ordenances i que les mateixes es facilitin amb informe individualitzat taxa per taxa del perquè de cada augment.
D'aquest informe només disposem els imports de les noves taxes, sense contenir comparativa anterior, ni percentatge augmentat de forma individual.


Davant aquesta sol·licitud, 


l'alcalde respon :  que no es molestará a contestar ni aquesta instància ni les anteriors entrades i ho fa constar en acta. 


El grup Units per Sils demana la informació necessària per  poder exercir el dret democràtic d'oposició.   


L'alcalde va intentar deixar en evidència a la nostra regidora, tot i aprofitant la presencia de mitjans de comunicació al Ple ( Diari de Girona ) queixant-se que el grup UPS acusa al govern de manca d'informació. D'altre banda li contesta a la regidora Marga Montes, que la baixada de salaris no es seu.


La regidora del grup UPS fa constar en acta, que poder l'Alcalde no ha escoltat bé. i que es referia a la baixada de salaris de forma general en la societat.


L'alcalde nerviós i buscant entre els seus documents ( sembla ser que no els troba ) al final si, són les nostres instàncies i referent al de la manca d'informació diu que el divendres passat quan la nostra regidora va anar a veure l'expedient del Ple extraordinària va dir : BUFF quanta feina i va marxar i ho fa constar en acta


Fem incís que Marga Montes va rebre la notificació el mateix divendres a les 12.30 i a la 13.00 fins a les 15.00 esta consultant l'informe i prenent anotacions i comenta a les administratives que ja tornaria dilluns dia de la comissió informativa.


Referent al tema  de la instància presentada per UPS sol-licitant còpia dels ùltims 5 anys de pressupostos Municipals.


L'alcalde  fa esmena que aquesta mateixa instància també ha estat presentada per un altre membre  de la candidatura del grup UPS, i fa fer constar en acta que demanant tanta informació s'hauria de contractar un treballador exclusiu per la nostra regidora
(* Ho demana una associació i no un membre del grup UPS )


La nostra regidora Marga Montes  en resposta a l'alcalde fa constar en acta  que el que diu el sr. Martí Nogué és mentida i afegeix que si aquesta informació estigués a la web municipal no haurien de demanar aquest documents. també fa constar en acta que no han respost a les preguntes formulades a la del índex del impagats de les taxes i en quan temps el govern ha realitzat l'estudi de la pujada de les taxes. 
Cap d'aquestes preguntes es resposta per l'alcalde al Ple, amb el que Marga Montes conclou la seva intervenció dient " VOSTÈ FACI LA SEVA FEINA I JO FARÉ LA MEVA " I NO LI COMENTARÉ RES MÉS.


PER TOT AIXÒ ENS PREGUNTEM :

  • Quines mesures de contenció ha aplicat el govern per evitar recórrer al augment de les taxes ? "  Els seus grans salaris segur que no "
  •  Quina relació hi ha entre reducció de la pressió fiscal, el índex dels impagats i la pujada de les taxes ?
  • Es que els ciutadans hem de pagar per els impagats?
  • Per mantenir la qualitat hem de pagar més?
  • Ens retallen i hem de pagar més ?
  • Quins criteris s'han aplicat per pujar cada taxa ? i per baixar-la ?No hauriem de pagar més, si ens donessin més prestacions? 

DESPRÉS DE REVISAR DETALLADAMENT LES ORDENANCES FISCALS UNA PER UNA, hem detectat inclusió de nous conceptes en algunes taxes, per exemple 

ORDENANÇA FISCAL Nº 21.01
Relatiu a la taxa per la prestació de serveis administratius.
apartat A dels serveis generals exactament en el punt VIII Medi ambient s'inclou un concepte anomenat :

 " Transmissions de concessions funeràries"
A- Per herència i donació 
parents 1er grau cònjuge 3%
parents 2n  grau  6% 
parents 3er grau 10%
parents 4rt grau  15%
B- Per herència quan no hi ha parentiu entre l'adquirent i el que cedeix, satisfarà el 20%
* La base sobre la qual regiran percentatges anteriors és la determinada pel valor de la concessió.

En l'apartat C de la mateixa ordenança PROPIETAT INMOBILIARIA en el punt 1 actuacions urbanístiques sotmeses a llicència, s'inclou un concepte amb epígraf  j) Altres amb un import de 63,00€  .... quin criteri regeix altres ?

Per tot això, i donat que aquesta ordenança s'aprova provisionalment per majoria del grup Ids-PSC i ara entra el termini de 30 dies per presentar 
al-legacions. en el cas de presentar-se no s'aprovaria hi hauria de tornar a passar per el Ple.
Així que ciutadans s'obra la porta a les queixes i al-legacions i a les movilitzacions per mostrar la disconformitat amb la pujada de les taxes e intentar que aquesta no sigui tant gravosa !!!!